یادداشت/ تامین امنیت سرمایه، منجر به استقبال سرمایهگذاریهای جدید میشود و بیمه میتواند ریسک خطر سرمایهگذاریها را کاهش دهد.
در حالی که مشکلات اقتصادی از عمده نگرانیها موجود در جامعه است و تمرکز اصلی مدیران کشور بر جذب سرمایهگذارها است تا از این طریق بتوانند کشور را به سمت توسعه و رشد اقتصادی هدایت کنند، تامین امنیت سرمایهها در این مسیر از جایگاه ویژهای برخوردار است.
در این وضعیت اقتصادی سرمایهگذاران تنها در صورتی که بدانند خطری سرمایه آنها را تهدید نمیکند، حاضر میشوند در حوزه سرمایهگذاری ورود کنند.
یکی از راههای کاهش ریسک سرمایهگذاری، اتکای سرمایهگذاران به بیمه است.
شرکتهای بیمهای با پذیرش ریسک خطراتی که میتواند سرمایههای افراد را
تهدید کند، ضمن تامین امنیت سرمایه، میتوانند قدرت مانور سرمایهگذران را
نیز افزایش دهند.
استان زنجان با وجود سرمایهگذاری ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در خود، تنها ۱.۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است که سهم بسیار ناچیزی از کل کشور بوده و نشان دهنده سرانه پایین و اشتغال نامناسب آن نسبت به میانگین کشوری است.
این در حالی است که اگر مشوقهای جذب سرمایهگذار در این استان مانند مشوقهای گمرکی، حمایت از سرمایهگذار خارجی و حتی مشوقهای شرکت توزیع نیروی برق و آب منطقهای را هم درنظر بگیریم، هیچکدام از اینها نمیتوانند مقوله ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهند و بیمه با اطمینان بخشی از طریق کاهش خطراتی که سرمایهگذاریها را تامین میکند، موجب ارتقای سرمایهگذاری میشود.
میتوان اینگونه بیان کرد، که شرکتهای بیمه به عنوان یک تامین کننده اطمینان، میتوانند از ریسک سرمایهگذاران در تولید بکاهند.
برای اینکه تولیدکنندگان و حتی سهامداران واحدهای صنعتی، با اطمینان کامل به فعالیت خود ادامه دهند میبایست که سرمایه آنها «در قالب شرکتها و ماشینآلات و موجودی انبارها و حتی نیروی انسانی است» در مقابل خسارتهای احتمالی امنیت کافی داشته باشند.
واضح است، که ضرر حاصل از سوءمدیریت و نداشتن پوشش بیمهای کافی و مناسب، در نهایت متوجه کسانی میشود که بدون اهمیت دادن به مدیریت ریسک، پای در دنیای تولید گذاشتهاند.
در این جا است که اهمیت بیمه در سرمایهگذاریها مشخص میشود.
به عبارتی میتوان این گونه گفت که یکی از مهمترین دلایل عدم استقبال افراد از ورود به عرصه سرمایهگذاری، وجود ریسک حاصل از خسارات احتمالی و عدم تضمین کافی برای امنیت سرمایه و کسب سود مورد انتظار آنها است.
بنابراین توصیه میشود، مدیران عالی دولتی در استان در کنار اهتمامی که به جذب سرمایهگذار دارند، نگاهی ویژه به توسعه صنعت بیمه در استان زنجان داشته باشند.
افزایش ضریب نفوذ بیمه در استان ضمن تقویت اعتماد سرمایهگذاران، با افزایش حق بیمه تولیدی به افزایش تولید ناخالص داخلی نیز کمک شایانی خواهد کرد.
در کنار این موضوع، مدیریت دولتی میتواند در کنار حمایتهایی که از صنعت موجود انجام میدهد، مدیران واحدهای صنعتی به خصوص واحدهای بزرگ را ترغیب کند تا سبد بیمهای خود را از داخل استان تامین کنند که این موضوع با توجه به رقم قابل توجه حق بیمهای تولید شده در این واحدها، کمک شایانی به تولید ناخالص داخلی و گردش مالی و رشد درآمد مالیاتی در این استان خواهد کرد.
مرتضی صارمی – معاون شعبه زنجان بیمه آرمان