به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر خاندوزی پیش از ظهر امروز در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به برنامه مستمر نشست وزارت اقتصاد با دانشگاهیان گفت:در چند ماه گذشته به دلیل برخی فوریت هایی که بر روی میز دولت بود مجال کمتری برای برگزاری این نشستها بود، اما حتما در ادامه سالجاری ایننشست ها تداوم خواهد یافت و به منظور ایجاد تعاملات بلند مدت و مسایل بنیادی و نظری فرصت بیشتری برای این نشست ها در نظر خواهیم گرفت.
دکتر خاندوزی در این نشست دو ساعته و پس از استماع پیشنهادات و طرحهای ارایه شده از سوی اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران، گفت: از اینکه حاضرین در این نشست بر روی ایده های ناظر بر حل مسایل کشور صحبت کردند و پیشنهادات قابل استفاده و شوق انگیز ارایه کردند، تشکر می کنم.
خاندوزی با بیان اینکه انیدوار است، برخی از پیشنهادات ارایه شده در این جلسه به ثمر برسد، گفت: پیشنهادات مطرح شده در این نشست می تواند هم برای ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی درس آموز و تکمیل کننده باشد و هم می تواند اصلاح کننده مسیرهای سیاستگذاری باشد که در حال حاضر در حال انجام آن هستیم.
دکتر خاندوزی با اشاره به اینکه پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد آماده همکاری و ایجاد رابطه مستمر بین دانشگاه ها و این وزارتخانه است، افزود: انتظار دارم دکتر توکلی و مجموعه دوستان ایشان در پژوهشکده امور اقتصادی بتوانند ادامه دهنده این مسیر باشند و بتوانیم به صورت ماهانه و یا در بازه های کوتاه مدت و همچنین بلند مدت حلقه های اتصالی بین وزارت متبوع و دانشگاههای کشور ایجاد کنیم، به نحوی که پژوهشکده امور اقتصادی نیز ادامه دهنده این حلقه ها باشد تا در نهایت شاهد به ثمر رسیدن نتایج و دستاوردهای این نشست ها در اقتصاد کشور باشیم.
دکتر خاندوزی در ادامه گفت: واقعیت این است که طی سالهای گذشته شاهد تلاشهای خوبی از سوی دانشگاههای برتر کشور از جمله دانشگاه علم و صنعت که همواره در زمره معتبرترین و خوشنام ترین دانشگاههای کشور به جهت اثر بخشی در نظام سیاستی کشور هستند، بوده ایم.
خاندوزی با تأکید بر اینکه یکی از اهداف برگزاری این نشست ها و ارتباطات بین وزارت اقتصاد و دانشگاه های کشور، شکل گیری یک جریان آمد و شد از سرمایه انسانی ارزشمند است، افزود: در نهایت آنچه که رسوب می کند و ماندگار می شود و دست سیاستگذار را برای دسترسی به یک منبع غنی پر می کند، سرمایه انسانی است که در خلال این کارگروه ها و طرح ها شکل می گیرد.
دکتر خاندوزی با استقبال از ایده های مطرح شده از سوی رئیس دانشگاه علم و صنعت در خصوص تأسیس انستیتو اقتصاد هوشمند و همچنین تاسیس پارک فناوری ایران و چین، ابراز امیدواری کرد که، سرمایه انسانی که از این مسیر به دست می آید بتواند نقش تاثیرگذاری بر پیشرفت کشور داشته و ثمرات آن نیز در بلند مدت در دسترس سیاستگذاران کشور باشد.
خاندوزی در ادامه سخنانش به شروع کار مدرسه تابستانی توسط پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد با هدف ایجاد تعامل و ارتباط بین نخبگان جوان و دانش آموختگان دانشگاههای مطرح کشور با حوزه عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمانهای تابعه این وزارتخانه اشاره کرد و در ادامه گفت: یکی از هدفهای راه اندازی مدرسه تابستانی که از چند روز قبل ثبت نام آن شروع شد و در وزارت امور اقتصادی و دارایی آن را دنبال می کنیم این است که کاری کنیم که دانشجویان ارشد و دکترای دانشگاههای خوب کشور، ذهنشان کاملا با مسایل روی میز سازمانهای زیر مجموعه وزارت اقتصاد از جمله سازمان امور مالیاتی کشور، گمرک جمهوری اسلامی، معاونت امور بانکی و بیمه یا خزانه داری کل کشور درگیر شده و در خلال درگیر شدن با این مسایل بتوانند، هم به سمت پژوهش های مسئله محور حرکت کنند و هم در نهایت این رفت آمدهای چند هفته ای و پژوهش هایی که ممکن است چند ماه طول بکشد، یک خروجی ارزشمند از نیروی انسانی شکل بگیرد.
وی افزود: در نهایت این سرمایه انسانی ارزشمند که ارتباط و همکاری مستمری با دستگاههای سیاستگذار کشور دارد، می تواند به حل بسیاری از مشکلات کشور کمک کند.
وزیر اقتصاد افزود: در برخی از حوزه هایی که دوستان حاضر در این جلسه مطرح کردند، نشان می دهد که تجارب و ارتباط خوبی با حوزه های سیاستگذاری کشور وجود دارد که حتما باید از این تجارب استفاده کنیم .
وزیر اقتصاد با اشاره به پیشنهاد ایجاد انستیتو اقتصاد هوشمند که در این جلسه مطرح شد نیز گفت: پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه سیاستی برای یک موضوع خاص می تواند تجربه خوبی باشد و اتفاقا دولتها فاقد چنین توانمندی هایی برای پیاده سازی این قبیل الگوها هستند و هر چه قدر بتوانیم این طرح ها را به طور مشخص تر و در حوزه طرح های معین تری به سرانجام برسانیم نتایج بهتری خواهیم داشت.
دکتر خاندوزی در ادامه و در خصوص پیشنهادی دیگری در زمینه ایجاد پارک فناوری های ایران و چین نیز گفت: ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی، حتماً از این طرح و ایده حمایت خواهیم کرد و این حمایت ها هم شامل حمایت های مالی، اطلاعات و داده ها و همچنین کمک به ایجاد ارتباط با سایر دستگاهها خواهد بود.
وی افزود: البته در این زمینه جزییات فنی دیگری از جمله همکاری های نیروگاهی یا نفت و انرژی یا راه و شهرسازی و مسکن نیز وجود دارد که به سایر دستگاه ها مرتبط است، اما وزارت اقتصاد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران و چین از تمام اهرم ها و ابزار های خود استفاده میکند تا این طرح به بهترین شکل اجرا شده و به ثمر برسد و در این مسیر نیز با معاون اول رئیس جمهور توافق هایی انجام شده است که سایر دستگاهها هم آن چارچوب را پیگیری کنند.
دکتر خاندوزی افزود: این موضوع به سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران که زیر مجموعه وزارت اقتصاد به شمار می رود نیز مرتبط است و حتماً در این زمینه آماده همکاری هستیم و از آن استقبال می کنیم.
دکتر خاندوزی در خصوص طرح دیگری در زمینه پیشنهاد همکاری در حوزه سامانه مؤدیان و مالیات بر عایدی سرمایه که توسط یکی از اساتید جوان دانشگاه علم و صنعت ایران مطرح شد، نیز گفت: اساساً اولویت سال 1401 سازمان امور مالیاتی کشور به همین حوزه مربوط است و اگر در این زمینه کاری انجام شده و داده های آن نیز آماده باشد قطعاً در وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی کشور از این طرح و پیشنهاد استقبال می کنیم.
وزیر اقتصاد با اشاره به اهمیت حکمرانی داده ها در کشور گفت: اگر نتوانیم از حکمرانی داده ها در کشور به خوبی استفاده کنیم دستیابی به پاسخ این سؤال که کدام یک از مؤدیان، مالیات حقه خود را می پردازند و چه کسانی فرار مالیاتی می کنند و چه کسانی باید سهم بیشتری بپردازند، دشوار خواهد بود .
خاندوزی افزود: اشراف اطلاعاتی ما نسبت به ده سال یا حتی پنج سال قبل بسیار افزایش یافته است و در فاصله سالهای 95 تا کنون نیز چند مجوز قانونی صادر شده و این امکان را به سازمان امور مالیاتی کشور داده است که دسترسی بیشتری به داده ها داشته باشد، اما همچنان مجموع مناسباتی که بتواند، فرارهای بزرگ مالیاتی و یا گردش جریان کالاها، گردش جریان دارایی ها و جریان وجوه نقد را برای ما مشخص کند برای ما بسیار با ارزش بوده و چنین طرحها و ایده هایی می توانند در این زمینه بسیار گره گشا و کمک کننده باشند.
دکتر خاندوزی در پایان این نشست ابراز امیدواری کرد با تداوم نشست های وزارت امور اقتصادی و دارایی با دانشگاههای کشور، راهکارهای مناسب برای حل معضلات و مشکلات در حوزه های مختلف اقتصادی کشور عرضه شده و به مرحله اجرا گذاشته شود.