وزیر اقتصاد در آیین امضای تفاهم نامه خط لوله “تابش” تأکید کرد:تفاهم نامه خط لوله رفسنجان به مشهد، نوید بخش مشارکت بیش از پیش بانک ها در پروژ های نفتی

وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین امضای تفاهم نامه تأمین مالی پروژه خط لوله فرآورده های نفتی “تابش” از رفسنجان به مشهد در محل وزارت نفت، حضور خود در این وزارتخانه را نوید بخش مشارکت بیش از پیش بانک ها و وزارت اقتصاد در تأمین مالی پروژه های نفتی خواند.

به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر سید احسان خاندوزی که پس از امضای این تفاهم نامه بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و بانک ملت به همراه وزیر نفت در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، با بیان این مطلب، ایده اصلی وزارت اقتصاد در دولت سیزدهم را کمک به نظام بانکی کشور و تقویت آن به منظور پشتیبانی از تولید، بویژه پروژه های بزرگ و پیشرانی عنوان کرد که خود می تواند، نقش لکوموتیو و کِشنده بخش های دیگر اقتصاد را ایفاء کنند. 
وی با اعلام خبر تشکیل یک کنسرسیوم از تعدادی بانک های کشور با خط اعتباری حدود چهار میلیارد دلار برای تأمین مالی پروژه های نفتی کشور گفت: این، موضوع نشان می دهد، به رغم اینکه تأمین مالی پروژه های بزرگ نفتی از منابع مألوف خارجی در طول سال های اخیر دچار مشکلات و تنگنا هایی شده، تأمین مالی این پروژه ها از طریق داخل، همچنان میسر و با سرعت زیاد، امکان پذیر است.
وزیر اقتصاد افزود: امضای تفاهم نامه تأمین مالی خط لوله “تابش” یکی از نمونه های بارز این پروژه ها است که هم به جهت تأمین امنیت انرژی در منطقه شرق کشور بسیار حائز اهمیت است و هم برکات حاشیه ای زیادی دارد از جمله اینکه تنها، با کاهش روزانه، تردد هزار تانکر در مرز های شرقی کشور، مخاطرات احتمالی ناشی از آن را کاهش می دهد. 
وی ضابطه مند کردن مسئله انتقال فرآورده ای نفتی به شرق کشور که فرصت قاچاق آن را کاهش می دهد، از جمله دیگر مزایای تأمین مالی پروژه مذکور از سوی بانک ملت و یکی از پروژه های بسیار افتخار آمیز در دولت سیزدهم خواند.
خاندوزی ابراز امیدواری کرد، این مسیر بتواند در سال های دیگر هم ادامه پیدا کند. 
وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی در خصوص اجرایی شدن تفاهم نامه 25 ساله ایران و چین، به ثمر نشستن آن را، مستلزم این خواند که دو کشور در لایه های “بخشی” همچون اقتصاد، انرژی، صنعت، معدن، گردشگری و امثالهم به قرارداد های مشخصی برسند که البته به گفته وی، این فرآیندی است که در چهار ماه اخیر، 
دستگاه های متولی، درگیر آن بوده و هر کدام از وزارتخانه ها در حوزه خودشان، اقدام به انعقاد قرارداد هایی کرده اند که در حال نهایی شدن است. 
وی با بیان اینکه تفاهم 25 ساله، بدون امضای قرارداد های “بخشی”، برای هیچ کدام از دو طرف ثمره ای قطعی نخواهد داشت، سفر روز گذشته وزیر خارجه کشورمان به چین را، نقطه شروع و نوید بخش این موضوع خواند و افزود: بدین ترتیب، ما در ماه های آینده، دیگر نه فقط در لایه کلیات، بلکه مشخصاً در حوزه قرارداد های “بخشی”، وارد خواهیم شد که این خیلی خبر خوبی است و بنظر من طی دو سه سال آینده، میوه ها و ثمرات آن را شاهد خواهیم بود.
وزیر اقتصاد با تأکید بر اراده سیاسی جدی دولت سیزدهم برای استفاده از ظرفیت تفاهم نامه 25 ساله با چین، تصریح کرد: همچنین اراده دیگر ما این است که بتوانیم با سایر شرکای راهبردی خود هم وارد تعاملات بلند مدت شویم.
گفتنی است، بنا بر تفاهم نامه امضا شده در روز جاری میان بانک ملت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، امکان انتقال فراورده های نفتی با ظرفیت 150 هزار بشکه در روز از پالایشگاه ستاره خلیج فارس منطقه رفسنجان به استان های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی فراهم می آید.
کوتاه شدن مسیر انتقال فراورده های نفتی، کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینه های حمل و نقل، تسهیل صادرات فرآورده به کشور های همجوار، استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل و نقل جاده ای و ایجاد کریدور انتقال شمال، شمال شرق و جنوب و شمال شرق از جمله مزایای این خط لوله عنوان شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed